VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 9. 2022

Ameriški tehnični death metalci Proceed On Your Way To Oblivion in Craig Peters (Deeds of Flesh) so posneli komad Ravenloft, ki je del bandovega prihajajočega prvenca z naslovom Ceremorphosis. Izid albuma je načrtovan za 23. septembra preko Blood Blast Distribution, seznam pesmi pa je takšen:

Meteor Swarm
Ceremorphosis
Beholder
Atrophic Radiance (ft. Steven Funderburk)
Deal With The Devil
The Whispered One
Ravenloft (ft. Craig Peters)
Reap What You Sew
The Natural End (ft. Joseph Mabry)

Člani zasedbe so:
Michael Ranne - bobni (Through The Eyes Of The Dead, My Bitter End, Coma Cluster Void)
Steve Visone - kitara (We Are The Romans)
Shane Jost - vokal (Cognitive , Proletariat)
Nick Weyers - bas (Aronious)

17. 12. 2021

Tasmanski stoner metal trio Mountains Of Madness je konec prejšnjega meseca izdal svoj debitantski album z naslovom Hold My Beer, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Album je produciral Joe Hayley iz skupine Psycroptic.

Tracklista je sledeča:
Bitter Pill
Shitting Bricks
Shave And A Haircut
My Old Friend
Bitches Brew
Quite The Girl Indeed
My Life's Disease (Hold My Beer)
Heart Attack

Mountains Of Madness so po novem basist/vokalist Adrian Smith, kitarist Baz Leek in bobnar Brett »Bert« Pitfield.

19. 7. 2021

Ljubljanski blackened speed metal trio Hellsword je v začetku meseca objavil komad Baphomet's Shrine, prvi single s prihajajočega prvenca Cold is the Grave. Album bo 24. septembra izdala danska založba Emanzipation Productions, naročite pa ga že lahko tukaj.

Hellsword so Mike Manslaughter (bas kitara), Mark Massakre (bobni) in Ironfist (kitara in vokal). Avtorica fotografije je Ana Šink Krenner.

19. 2. 2020

Nizozemski old school death metal veterani Sinister so razkrili naslovnico novega studijskega albuma Deformation Of The Holy Realm, ki bo izšel 22. maja.

Sinister sestavljajo vokalist Aad Kloosterwaard (ex-Thanatos, ex-Supreme Pain, ex-Houwitser, ex-Absurd Universe), bobnar Toep Duin (ex-Supreme Pain, ex-Absurd Universe, ex-Putrefied), kitarist/basist Dennis Hartog (ex-Absurd Universe, ex-Putrefied, ex-Lunatics Without Skateboards Inc.), basist Ghislain van der Stel (ex-Amorgen, ex-Façade, ex-Sepiroth) in kitarist Michał »Grall« Gralak (Manslaughter, The Black Disorder).

16. 4. 2019

Avstralska industrial rock zasedba Darkcell je posnela videospot za skladbo Burn The Witches s pravkar izdanega samonaslovljenega albuma.

Na novem albumu gostujejo tudi Tim Skold (Marilyn Manson, KMFDM, Motionless In White), KidCrusher in Lindsay Schoolcraft (Cradle Of Filth), medtem ko je naslovnico ustvaril David Frizell (Sevendust, Avenged Sevenfold, Wednesday 13).

16. 3. 2018

Galicijska neofolk skupina Sangre de Muerdago, v kateri z njenim idejnim očetom Pablom C. Ursussonom (Antlers) soustvarjajo še Georg "Xurxo" Börner (ColdWorld), Asia Kindred Moore in Erik Heimansberg, predstavlja videospot za skladbo A Danza das Ánimas s prihajajočega albuma Noite, ki 20. aprila izide pri SickManGettingSick Records, Broken Silence in lastni založbi Música Máxica (zbirajo že prednaročila za CD in vinil).

24. 10. 2017

We Came As Romans so objavili videospot za skladbo Foreign Fire z novega albuma z naslovom Cold Like War, ki je izšel prejšnji teden pri založbi SharpTone Records.




27. 9. 2017

Spodaj si lahko ogledate videospot za novi single Lost In The Moment s prihajajočega albuma ameriške post-hardcore/metalcore zasedbe We Came As Romans z naslovom Cold Like War, ki izide 20. oktobra pri založbi SharpTone Records.


15. 9. 2017

We Came As Romans predstavljajo videospot za novi single Cold Like War z istoimenskega prihajajočega albuma bo izšel 20. oktobra pri založbi SharpTone Records.




9. 9. 2016

Tukaj lahko prisluhnete skladbi Grief Echoes (Golden Scars) s prihajajočega albuma tasmanske post-black metal zasedbe Départe z naslovom Failure, Subside, ki bo izšel 14. oktobra pri založbi Season Of Mist.

6. 11. 2015

Švedski rockerji Junkstars, ki so trenutno na evropski turneji z rojaki Backyard Babies, so včeraj pri založbi Despotz Records ‎izdali tretji studijski album z naslovom This Means War. Tracklista je sledeča:
Kill The Ravens
Romance Of Death
Monster Blood
Snakebites
Old Mans Dead House
Hometown
Unrighteous Grave
Chamber Of Suffering
This Means War

14. 4. 2014

Iz KC Mostovna sporočajo: »Kaos. Tema. Utesnjenost. Shizofrenija. Atmosfera, ki jo s svojimi glasbenimi kreacijami ustvarjajo Švedi Terra Tenebrosa, je specifična in unikatna. Band, ki je nastal na pogorišču legendarne zasedbe Breach in je znan po svojih intenzivnih live nastopih, v katerih veliko stavijo tudi na atmosfero in odrsko scenografijo, bo na tokratni turneji svoje temačne kreacije poustvaril tudi v sredo, 16. 4. 2014, na Mostovni v Novi Gorici. Skupina v naše kraje prihaja s svežo ploščo The Purging in pobrateno zasedbo The Old Wind, v kateri prav tako ustvarja bivši član že prej omenjenih Breach, preigravajo pa nekakšen surov post-sludge z vplivi hardcore glasbe. Uverturo v ta glasbeno-gurmanski večer bodo odigrali domači The Canyon Observer, ki jim atmosferičnost v glasbi prav tako ni neznanka.
Vabljeni vsi še tako zahtevni glasbeni gurmani kot tudi tisti, ki bi radi odkrili kaj novega za vašo glasbeno kolekcijo in si razširili obzorja neznanega!« /B.B./

10. 12. 2013
Sludge/doom zasedba Old Man Gloom (člani Converge, Cave In, ex-Isis) je pričela s snemanjem materiala za novi album. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
13. 9. 2013
Halestorm se pripravljajo na izid novega EP-ja s priredbami z imenom ReAniMate 2.0: The CoVeRs eP, ki v trgovine prihaja 15. oktobra. Tokrat so se med drugim lotili predelav nekaterih legendarnih izvajalcev, kot so Judas Priest, AC/DC in Pat Benatar. Tracklista je sledeča:
Dissident Aggressor (Judas Priest)
Get Lucky (Daft Punk)
Shoot To Thrill (AC/DC)
Hell Is For Children (Pat Benatar)
Gold Dust Woman (Fleetwood Mac)
1996 (Marilyn Manson)
/B.B./

Avtorica: Tina Urek
10. 9. 2012

Spodaj je na voljo posnetek celotnega nastopa Old Man Gloom, ki so ga odigrali prejšnji ponedeljek v klubu The Echo v Los Angelesu. /B.B./

KONCERTI & FESTIVALI
28. 4. 2024
Nanowar of Steel
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
28. 4. 2024
Marduk, Origin, Doodswens
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 4. 2024
Bongzilla, Kadabra, Bongorodica
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana